Is het nou ‘Seviglia’ of ‘Siviglia’? Operakenner Leo Riemens schrijft in zijn Groot Operaboek ‘Siviglia’ en op authentieke afbeeldingen heb ik ‘Seviglia’ zien staan, mijn spellingscontrole in Word rekent dat echter weer fout…

Maar daar gaan we het natuurlijk niet over hebben.

Il Barbiere di Siviglia is een opera buffa, een grappige opera.
Gioacchino Rossini, waarvan gezegd wordt dat hij liever kookte dan componeerde, heeft deze opera voorzien van vele prachtige melodieën, waarvan er eentje heel beroemd is geworden in Nederland door de Figaro-parodie die Dorus maakte. Cesare Sterbini schreef het libretto naar het gelijknamige, Franse toneelstuk van de Beaumarchais.

Het verhaal is aangenaam vermakelijk. De barbier, Figaro genaamd, kan naast knippen en scheren nog een heleboel meer. Zo prijst hij zichzelf aan als medicus en is hij tevens inzetbaar als hulp bij het veroveren van een geliefde. Natuurlijk komt deze laatste kwaliteit voornamelijk aan bod in deze opera. De rijke graaf van Almaviva heeft zijn hart verloren aan de lieftallige Rosina, maar zij is de pupil van de oude dokter Bartolo die zelf graag met haar zou trouwen. De graaf roept de hulp in van Figaro en samen gaan zij aan de slag om Rosina onder de vleugels van de dokter vandaan te krijgen.

Hoe dat verder verloopt laat ik horen en zien op 19 maart 2019, bij Opera in de Huiskamer. U bent van harte welkom 🙂

Opera in de Huiskamer is een belevenis voor familie, vrienden,
collega’s  en bekenden. Boek zo’n bijzonder avondje Thuis. 

Mail naar info@voor-mekaar.nl of bel 06 184 76 034 en
informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.