De liefde voor de opera heb ik met de paplepel ingegoten gekregen.
Ik hou van de mooie verhalen en van de prachtige muziek die deze verhalen tot leven brengt.

Met veel genoegen deel ik mijn passie voor opera met iedereen die er van horen en zien wil. Er zijn meerdere mogelijkheden om een operavoordracht bij te wonen:

Zo komen er, via B-in Motion, regelmatig groepjes mensen bij mij op bezoek om te luisteren naar bekende en minder bekende opera-melodieën en een magisch, maar tevens redelijk bloederig opera-verhaal waarin de toehoorders zelf ook een rol krijgen. Ter afsluiting van deze ontmoetingen zing ik één van mijn favoriete aria’s. Het zijn fijne bijeenkomsten die een klein uur duren.

Voortbordurend op deze relatief korte voordrachten in onze huiskamer, is het avondvullende programma Opera bla-bla ontstaan, dat op 20 januari 2017 in ons Buurttheater in première ging. Het publiek reageerde enthousiast en de voordracht is nog steeds in verschillende huiskamers en zaaltjes te horen en te zien.

Een jaar na Opera bla-bla kreeg ik het verzoek om hier een vervolg op te maken. Dat werd de voordracht Opera bla-bla 2 punt 0;
Een reis in vogelvlucht door de geschiedenis van de opera vanaf de bron in de renaissance tot aan de huidige stromingen.

Mede dankzij deze twee voorstellingen wilde men de opera’s zelf beter leren kennen. Daarom presenteerde ik in het seizoen 2018 – 2019 de cyclus Opera in de Huiskamer, waarbij iedere maand één opera centraal stond. Het motto: Word een operakenner in negen maanden!

Eén van deze verdiepende avonden ging over Die Zauberflöte van Wolfgang Amadeus Mozart. Deze voordracht is inmiddels, los van de cyclus, in vele huiskamers bijgewoond, want er is heel wat te vertellen over deze bijzondere opera. Lees hier meer over Die Zauberflöte in de Huiskamer.

Heeft u interesse om zelf een muzikale opera-avond (of middag) te organiseren? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Wellicht tot ziens!

Met een muzikale groet van,

Rhea

 

Opera in de Huiskamer is een belevenis voor familie, vrienden,
collega’s en bekenden. Boek zo’n bijzonder avondje Thuis. 

Mail naar info@voor-mekaar.nl of bel 06 184 76 034 en
informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.