Voorstelling klassieke muziek; muzikale voorstelling; muziek workshop; opera workshop; uitleg die Zauberflöte; opera verhalen; vertellingen; unieke voorstelling voor in huiskamers, zaaltjes en theaters door zangeres Rhea Knipscheer

‘Die Zauberflöte’, van W.A. Mozart en E. Schikaneder

Mozart oké, maar wie is Schikaneder?
Toen die Zauberflöte in 1791 in première ging stond er in grote letters op de aanplakbiljetten dat Schikaneder een nieuwe, grote opera had geschreven. En in de kleine lettertjes onderaan bedankte hij Herr Mozart voor het schrijven van de begeleidende muziek.
Hoe komt het dan dat wij tegenwoordig deze prachtige opera kennen als die Zauberflöte van Mozart?

Het verhaal spreekt jong en oud(er) aan. Het is gegoten in de vorm van een sprookje en gaat (natuurlijk) over de liefde. Daarnaast blijkt  die Zauberflöte, zoals wel vaker het geval is in sprookjes,  ook opvallend wat levenswijsheden te bevatten.

In de agenda staat wanneer ik over deze opera vertel. Je kunt dan luisteren naar de muziek, het verhaal en de verhalen achter het verhaal. Daarna is er ruimte voor vragen en gesprekken.

Afhankelijk van de situatie kan de voordracht 2 tot 3 uur duren

Mail naar info@voor-mekaar.nl of bel 06 184 76 034 en informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden om deze voordracht te boeken. 

Tags:
Een avond of middag voorstelling klassieke muziek; muzikale voorstelling; opera workshop; uitleg die Zauberflöte; opera verhalen; Mozart; symbolieken; mystagogie, unieke voorstelling over Opera